Hundpensionatet

med det extra

stora hjärtat

 

 

logo_white

Obs! Vi har sommarstängt på pensionat och dagis mellan
den 9/8 t.o.m 18/8, 2019 och öppnar igen för verksamhet den 19/8.

Hunddagis, hundmassage, foder och styling...
Vi har massor för er fina familjemedlem!

Hunddagis

Vänligen observera att vårt Hunddagis för närvarande är helt fullbokat. Ni kan självklart kontakta oss om ni vill få mer information.

 

Letar du hunddagis i Vellinge, Trelleborg, Lund, Malmö eller Näset?

Tingeling driver hunddagis alla dagar i veckan. Vi har gäster från hela riket när det gäller pensionatverksamheten men märker att allt fler vill lämna sin fyrfota vän hos oss dagligen. Vi ser det som ett gott betyg från våra kunder.

 

Pendlar du från näset till Malmö är vi ca en kvarts omväg om du vill åka E6 till Malmö. I Västra Grevie finns en nästan trafikfri väg till Malmö via Södra Åkarp.

Stylad hund

Vill du ha en stylad hund i helgen? Kanske hundbad & kloklippning?

Vi erbjuder service för våra fyrfota gäster – för din skull! Vill du att vi ska bada och tvätta din hund medan den är här? Kanske hundbad och kloklipning? Vi erbjuder detta som en tilläggstjänst
när din vän ändå är hos oss. Att hinna med är ofta en fråga om logistik. Fråga oss gärna om detta genom att kontakta oss eller när du besöker oss nästa gång. Vi berättar gärna.

 

Badning av din hund och klippning av klor ligger mellan 200-600 SEK och är beroende av din hunds storlek. Större hundar kräver flera händer och eftersom vi är måna om säkerheten så tar vi inte risker i onödan. Ibland kan det också vara så att vissa hundar behöver ha extra omvårdnad när vi badar dem. Andra bara njuuuter … Som sagt, vi berättar gärna mer.

Hundmassage

Hundmassage har du säkert hört talas om. Det är konstaterat att hundar precis som människor, påverkas av massage. Vi har kunder från hela Skåne, många passar på att ta en weekend med spa, kanske i Köpenhamn medan hunden har spa hos oss.

 

Bland annat ökar blodcirkulationen vilket medför att kroppens syre och näring effektivare transporteras till hundens muskler, bindväv, benväv och inre organ. Blodtrycket sjunker. Det autonoma nervsystemet som styr hundens inre självreglerande kroppsfunktioner påverkas, blodkärlen vidgas och blodvolymen ökar. Hunden blir mer avstressad.

 

Direkt efter en massagebehandling kan hunden behöva kissa eller bajsa eftersom njurar och tarmkanalen kommer igång. Hundmassage startar utsöndringsorganen. Hunden kan efter en behandling vilja dricka vatten. Rörelsefriheten ökar, ledvätska stimuleras och ledtrycket minskar.

 

Välmåendet kan till och med avspegla sig på hundens päls. Hundar som lämpar sig för en massagebehandling är hundar med spänningar, dålig cirkulation, ärrvävnad, stressade/nervösa hundar, hundar med stelhet eller ledvärk, hälta, artrit – artros.

 

Hundpensionat Tingeling har utbildad personal inom området. Vi vill såklart få information om hundens allmänhälsa, åkommor eller medicinering innan behandling kan påbörjas.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

Hundfoder

Tingeling erbjuder utvalt foder för din hund Tingeling erbjuder noga utvalt hundfoder. Varje dag lämnas och hämtas det hundar hos oss, onekligen är vi en punkt där man ofta lastar ut och in sin hund. Varför inte passa på att köpa maten hos oss? Vi har ofta fått förfrågan om vilket foder som används till våra fyrfotade gäster.

 

Vi har valt att arbeta med Nordic färskfoder, Appetitt, Precept Plus, Hills och Four Friends torrfoder. Vi berättar gärna varför vi valt dessa leverantörer.

 

”Vad fin päls hon har, hur har ni lyckats med det? Är han nybadad?”, Så låter det ofta vid hämtningen om hunden under vistelsen hos oss har provat något av våra foder. Visst är vi noga med att hunden ska ha det rent och fint men födan för hundarna är a och o.

 

Vi ser direkt på pälsarna på våra egna hundar då vi provar nytt foder. Att välja ett bra foder för just din hund ökar inte bara livskvaliteten utan även livslängden för våra fyrfota hjältar.

 

Det sker ständigt förbättringar inom djurfoderframställning och vi försöker följa denna så gott vi hinner. Vi provar ofta nytt foder på våra egna hundar, givetvis godkända av jordbruksverket.
Hos oss har man alltid nära till bilen från butiken.

Maila oss om du är vill vara säker på att vi har just ditt foder i butiken!

Utbildningar hos oss på Tingeling!

Utbildning

Visste ni att vi även kan erbjuda er utbildningar?

Inne på vår utbildningssida så kan ni läsa mer om detta!

 

Vi vill även rekommendera er att titta på Hundutbildningsgruppen.

Där finns också väldigt bra utbildningar!

 

www.kopplet.se

www.hundutbildningsgruppen.se