Hundpensionat och dagis

i skånsk lantmiljö

logo_white

För bokning kontakta oss på 0707601487. Skicka ett sms eller tala in ett meddelande så återkommer vi så snart vi kan.
Vi är fullbokade nyår 23-24 och v8 2024.

Hundpensionat, dagis, massage, foder och styling...
Vi har massor för er fina familjemedlem!

Hunddagis

.

Letar du hunddagis i sydvästra Skåne, Vellinge, Trelleborg, Lund, Malmö eller Näset?

Allt fler vill lämna sin fyrfota vän hos oss dagligen. Vi erbjuder hunddagis alla dagar i veckan. Helgfri måndag till fredag har vi öppet kl 07.00 till kl 18.00. Även helgdagar finns det möjlighet till dagpassning.  Som kund kan du välja att skriva ett avtal för att vara garanterad en plats vissa dagar i veckan eller så kan ni använda vår ”drop in” tjänst. Skicka din förfrågan på mail eller sms så svarar vi så fort vi kan.

 

Hundpensionat

Sedan år 2000 har vi erbjudit dygnet runt passning för alla hundraser. Det har gett oss en enorm erfarenhet och stor känsla för vad som krävs av oss för att få din kära familjemedlem att trivas hos oss.

I uppvärmda och kylda lokaler har vi möjlighet att erbjuda passning för max 30 hundar. Utemiljön som vi kan erbjuda hundarna är oslagbar. 4000 kvm hundanpassade lekplatser med ordentligt tilltagna ytor för lek omger vår vackra gård. Vi har en fantastisk inomhusrastgård att erbjuda i anslutning till vår stora rasthage. Här kan även de väderkänsligaste vännerna bli ordentligt nöjda med sin vistelse de blåsiga och regniga dagarna.

 

Hundmassage

Hundmassage har du säkert hört talas om. Det är konstaterat att hundar precis som människor, påverkas av massage. Vi har kunder från hela Skåne, många passar på att ta en weekend med spa, kanske i Köpenhamn medan hunden har spa hos oss.

 

Bland annat ökar blodcirkulationen vilket medför att kroppens syre och näring effektivare transporteras till hundens muskler, bindväv, benväv och inre organ. Blodtrycket sjunker. Det autonoma nervsystemet som styr hundens inre självreglerande kroppsfunktioner påverkas, blodkärlen vidgas och blodvolymen ökar. Hunden blir mer avstressad.

 

Direkt efter en massagebehandling kan hunden behöva kissa eller bajsa eftersom njurar och tarmkanalen kommer igång. Hundmassage startar utsöndringsorganen. Hunden kan efter en behandling vilja dricka vatten. Rörelsefriheten ökar, ledvätska stimuleras och ledtrycket minskar.

 

Välmåendet kan till och med avspegla sig på hundens päls. Hundar som lämpar sig för en massagebehandling är hundar med spänningar, dålig cirkulation, ärrvävnad, stressade/nervösa hundar, hundar med stelhet eller ledvärk, hälta, artrit – artros.

 

Hundpensionat Tingeling har utbildad personal inom området. Vi vill såklart få information om hundens allmänhälsa, åkommor eller medicinering innan behandling kan påbörjas.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

Hundfoder

Tingeling erbjuder utvalt foder för din hund Tingeling erbjuder noga utvalt hundfoder. Varje dag lämnas och hämtas det hundar hos oss, onekligen är vi en punkt där man ofta lastar ut och in sin hund. Varför inte passa på att köpa maten hos oss? Vi har ofta fått förfrågan om vilket foder som används till våra fyrfotade gäster.

 

Vi har valt att arbeta med Nordic färskfoder, Appetitt, Precept Plus, Hills och Four Friends torrfoder. Vi berättar gärna varför vi valt dessa leverantörer.

 

”Vad fin päls hon har, hur har ni lyckats med det? Är han nybadad?”, Så låter det ofta vid hämtningen om hunden under vistelsen hos oss har provat något av våra foder. Visst är vi noga med att hunden ska ha det rent och fint men födan för hundarna är a och o.

 

Vi ser direkt på pälsarna på våra egna hundar då vi provar nytt foder. Att välja ett bra foder för just din hund ökar inte bara livskvaliteten utan även livslängden för våra fyrfota hjältar.

 

Det sker ständigt förbättringar inom djurfoderframställning och vi försöker följa denna så gott vi hinner. Vi provar ofta nytt foder på våra egna hundar, givetvis godkända av jordbruksverket.
Hos oss har man alltid nära till bilen från butiken.

Maila oss om du är vill vara säker på att vi har just ditt foder i butiken!

Utbildningar hos oss på Tingeling!

Utbildning

Visste ni att vi även kan erbjuda er utbildningar?

Inne på vår utbildningssida så kan ni läsa mer om detta!

 

Vi vill även rekommendera er att titta på Hundutbildningsgruppen.

Där finns också väldigt bra utbildningar!

 

www.kopplet.se

www.hundutbildningsgruppen.se